Rollende Keukens 2013

9 t/m 12 mei 2013 - Rollende Keukens

Wat een geweldig weekend was dit! Na weken, nee, maandenlang voorbereiden en brainstormen (dank iedereen voor het meedenken!) was het dan eindelijk zover: Op 8 mei konden we onze caravan "kip" ophalen in het pittoreske Tull en 't Waal. Na een helse rit met snelheden tot maar liefst 80 kilometer per uur en een pitstop bij een tankstation ("doen jullie soms mee aan de bagger-race?!") aangekomen bij het Westerpark om onze Spaanse bar op te bouwen tot d� plek waar je moest zijn voor de beste Spaanse ham, jamon iberico! En niet te vergeten sangria (maar dan wel zonder alcohol...), refrescos, en natuurlijk lomo iberico, salchichon de iberico, chorizo de iberico, gazpacho, tortilla espanola en huisgemaakte croquetas de jamon iberico. Veel dank aan de moeder van Ulises, die ons daar flink wat uurtjes bij heeft geholpen.

Na wat geploeter de steigerhouten bar in elkaar gezet en de voortent opgebouwd. Om ons heen: alleen maar bizar profesionele vrachtwagens, aanhangers, autobussen, brandweerwagens en marktkarren... Por dios! Wat zou er van onze lelijke caravan en tent gedacht worden? Nou, na het opbouwen van het terras, het plaatsen van de bloemen, de uit China geimporteerde nep-knoflook en niet te vergeten onze eigen authentieke Spaanse Osborne Stier, vielen zowel de buren als wijzelf steil achterover. Onze lelijke Rollende Keuken was op donderdagochtend 9 mei getransformeerd in de parel van het Westerpark in Amsterdam. Een Spaanse oase van rust, waar je je waande in een klein dorpje aan de Costa Blanca. Het enige dat ontbrak was het geluid van de golven... Na een succesvolle startdag (vijf complete hammen aan plakken opgesneden, 8-en-een-halve chorizo, 6 lomo's, 9 chorizo's, twee keer stokbroden bijgekocht en een schrijnend tekort aan bordjes) kwamen aan het einde van avond de gitaren tevoorschijn en werden Acda & de Munnik afgewisseld met de Gipsy Kings. Dit werd uiteraard een Soundclash waar de Rode Stier een puntje aan kan zuigen. Het bleef nog lang onrustig in de tent en alcoholvrije sangria vloeide rijkelijk.

Vanaf vrijdag veranderde het schattige en zonnige dorpje aan de Spaanse Costa Blanca weer in een oer-Hollands tafereel met wind en regen en kou. De autoriteiten verzochten ons vriendelijk om onze trots, die inmiddels in een hoek van 45% hing, van het dak te verwijderen. Met pijn in ons hart hebben we het bord tegen de bar aangezet. Wonderbaarlijk genoeg had dit, in combinatie met de kou, ook zo zijn invloed op de verkoop van onze ijskoude gazpacho en overheerlijke sangria; ineens stond men in de rij voor koek & zopie... Bij wijze van spreke dan.

Kijk voor de leukste foto's op onze facebook (en like ons dan ook meteen effe!): https://www.facebook.com/spaanseworst

Voor een grappig filmpje van AT5, waarin we natuurlijk ook genoemd zijn klik je op de volgende link: http://www.at5.nl/artikelen/102719/prik-een-vorkje-mee-bij-de-pieper-mobiel

Hopelijk tot volgend jaar op de Rollende Keukens 2014. Zet hem alvast in je agenda: 29, 30, 31 mei en 1 juni. En dat lijkt me goed nieuws, want een late Hemelvaart betekent... vier dagen top-weer!!